Luftballonger

Veckans bild #142: Varmluftballong

2011-10-17 00:24 #0 av: Leffe

Varmluftballonger San Diego, Kalifornien

En luftballong är en luftfarkost lättare än luften och utan framdrivning, en så kallad aerostat. Dess lyftkraft följer Arkimedes princip. Det finns två bastyper – varmluftsballong och gasballong samt en hybridtyp

 

Foto: Jon Sullivan

Anmäl
2011-10-17 07:27 #1 av: ElLobo

Jag tycker ballonger är trevliga att titta på. Det är riktigt tjusigt när himlen fylls av ballonger i olika färger.

 

 

Anmäl
2011-10-18 11:05 #2 av: medde

Riktigt fin och färgglad bild. Många ballonger hur ju verkligen häftiga former också. Men man ser mindre av dom numera. Någon som vet varför? Är dom inte allt för tillförlitliga?

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-10-18 12:33 #3 av: Mona22

Underbar bild. kommer ihåg när man var yngre och vi campade i gränna.Varje år hade de uppstigning av massor med ballonger en viss dag och vi stod alltid och kollade. 
Jag har åkt ballong en gång och skulle gärna göra om det igen. det var en riktig upplevelse.

#2 vet inte riktigt varför det inte flygs lika mycket men det kan ju bero på att det krävs mycket plats och det tar massa tid att få upp den och planering så man hamnar rätt med vindarna. Man kan inte styra ballongen alls mer än upp och ner så det måste nog vara en väldigt fin dag. sedan ett stort fält för landning och nerpackning.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.